Polityka prywatności i polityka plików cookies

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych:
Zgodnie z art. 13 i 14 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) informujemy, że administratorem danych osobowych podanych w korespondencji jest Krajowa Rada Sądownictwa, 02-528 Warszawa, ul. Rakowiecka 30, e-mail: biuro@krs.pl, nr tel.: 22 379-28-40, nr fax: 22 379-27-94.
Przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych będzie się odbywać na podstawie art. 6 ust. 1 lit a) i e), art. 7 i art. 9 ust. 2 RODO i w celu realizacji zadań w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora przez okres niezbędny do zakończenia postępowania w sprawie a następnie archiwizowane zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.
Posiada Pani/Pan prawo do: żądania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec sposobu takiego przetwarzania, przenoszenia danych, wniesienia skargi na działania Administratora w zakresie ochrony danych osobowych do organu nadzorczego, to jest do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa) oraz cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych – na zasadach określonych w ogólnym rozporządzeniu o ochronie danych.

Kontakt z inspektorem ochrony danych w Krajowej Radzie Sądownictwa:
Adres korespondencyjny: Inspektor Ochrony Danych w Biurze Krajowej Rady Sądownictwa ul. Rakowiecka 30, 02-528 Warszawa
Adres poczty elektronicznej: iod@krs.pl
Telefon kontaktowy: (22) 379-28-90
 


Elektroniczna skrzynka podawcza Krajowej Rady Sądownictwa


Elektroniczna skrzynka podawcza służy do kontaktu z Krajową Radą Sądownictwa i umożliwia składanie skarg i wniosków w formie dokumentu elektronicznego. Możliwe jest również wykorzystanie jej do składania wniosków o udzielenie informacji publicznej. Nie przewiduje się natomiast możliwości składania przy jej użyciu żadnych pism – mających formę dokumentów elektronicznych – w postępowaniach toczących się przed Krajową Radą Sądownictwa na postawie ustawy z dnia 12 maja 2011 r. o Krajowej Radzie Sądownictwa (Dz.U. Nr 389 ze zm.) oraz Regulaminu Krajowej Rady Sądownictwa (Uchwała KRS nr 265/2017 w spr. Regulaminu).
Z elektronicznej skrzynki podawczej mogą korzystać wyłącznie posiadacze konta użytkownika na platformie ePUAP. Dokumenty elektroniczne mogą być składane wyłącznie przez elektroniczną skrzynkę podawczą. Nie są przyjmowane dokumenty elektroniczne na informatycznych nośnikach danych. Dokumenty zawierające oprogramowanie szkodliwe będą odrzucane i nie zostaną rozpatrzone.

Co to są pliki cookies?
Pod pojęciem pliki cookies należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, wysyłane przez serwer www i zapisywane w urządzeniach końcowych użytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio spersonalizować wyświetlaną stronę internetową. Pliki cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Cel używania plików cookies
Pliki cookies używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji konkretnego użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są także w celu tworzenia anonimowych elementów lub statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych. Umożliwia to ulepszanie struktury stron i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika. Pliki cookies mogą być również używane w celu zmiany wyglądu lub wersji strony, przechowywania danych sesyjnych, liczników, sond lub w celach reklamowych.

Jakie pliki cookies są używane?
Stosowane są dwa rodzaje plików cookies - sesyjne oraz stałe. Pliki sesyjne są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, do czasu wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). Stałe pliki cookies pozostają natomiast na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach tych plików albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.

Czy pliki cookies zawierają dane osobowe?
Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików cookies mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym i są przetwarzane zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

Usuwanie plików cookies
Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Należy jednak zwrócić uwagę, że ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

Jak zmienić ustawienia plików cookies?

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:Krajowa Rada Sądownictwa
Data utworzenia:2019-08-13
Data publikacji:2019-08-13
Osoba sporządzająca dokument:Administrator
Osoba wprowadzająca dokument:Administrator
Liczba odwiedzin:163